top of page

Tip-Top dovolenka na obývanom ostrove Fodhdhoo na Noonu atole na Maledivách

Dovolenka v penzione Sabba Beach Villas, obývaný ostrov Fodhdhoo, Noonu atol, Maledivy

Klient: Boris a Jana

Termín: Březen 2024

Lokalita: Beach Villa Seaview v Sabba Hotels na obydleném ostrově Fodhdhoo na Noonu atolu na Maledivách; polopenze

Letecká společnost: Emirates

 

Boris nám napsal: "Dobrý deň Lucie, všetko bolo tip-top ! Delegát na letisku v Malé bol na mieste a hneď sme sa skontaktovali cez “vocap” (kúpil som predtým cez Airalo e-SIM, ako vždy a všade kam cestujeme, a môžem len odporúčať).V Maafaru už čakali chalani s loďkou (el kapitán a Subas (?) = nesmierne milý Nepálčan, ktorý je na Foddoo asi 8 mesiacov) a odviezli nás na mólo, kde nás čakal Milo s Abdullahom a suitou s vencami. Zoznámili sme sa s kamarátmi Jirkou a Evičkou a dofča začala. Zamilovali sme sa do Foddoo okamžite a doživotne :)) Oceán, non stop snorkeling, manty, babysharks, sandbank, ľudia (Mary je top :), tuna steak a tuniak všeobecne v maldivskom jedálničku nás očarili a užili sme si tých pár dní absolútne naplno. O rok berieme aj naše deti (možno aj rodičov) a už teraz s Milom riešim, že si rezervujem minimálne 2 rohové sea-view domčeky (Fulhangi a Hibaru), ak nie tri - aj s Koamas :)). Rezort á la Nautilus nie je náš štýl, lebo na Foddoo je nesmierny pokoj, žiadna komercia, priateľské až osobné vzťahy a kontakty s domácimi, a navyše sme posledné dva dni ostali na ostrove ako jediní dvaja hostia :))) - príjemne uspávaní atmosférou pokoja s niekoľkohodinovými motlitbami z ampliónu počas Ramadánu :)) Odvoz loďkou pri odchode na Maafaru letisko je vždy o 03.00 hod., v propozíciách to treba upraviť, napriek tomu sme čakali na let vyše dvoch hodín.


Moje celkové hodnotenie je 10/10, Jankine je rovnaké (ale až po odchode neustále kašľajúcich talianskych susedov :)))).


Ďakujeme za dobré rady, tipy a triky a najmä odporučenie tohto dokonalého miesta. Latka je nastavená aktuálne veľmi vysoko a neviem neviem, či je prekonateľná :) A to máme za sebou 7x krát milovanú Sardíniu, Cyprus, Egypt, Chorvátsko všade a veľakrát, Menorcu, Dominikánsku rep., Thajsko. Chceme objaviť ešte Maurícius a Seychely, ale Maldivy a špeciálne Foddoo je raj, kde Janka chce na Sandbank zomrieť (od šťastia:)) Prvýkrát chcela zomrieť na pláži Berchida na Sardínii :).

 

Určite ostávame v kontakte a ozveme sa, a budeme radi, ak nám dáte ďalšie nové tipy aj s ubytovaním na okolité ostrovčeky v podobnom štýle :) S pozdravom"


Lucie aneb other way holiday odpovídá: "Dobrý den Boris, moc děkujeme za krásnou recenzi a fotky, jsme rádi, že se líbilo. Fodhdhoo je bohužel one and only a nic podobného neexistuje. Bohužel už není víc, co nabízet. Všechny obydlené ostrovy jsou přeplněné turisty. Všude je minimálně 10 guest houses a někde až 60. Některé ostrovy měly v sezóně 2024 až 1 500 hostů během jednoho dne. Na obydlených ostrovech kromě Fodhdhoo už klid bohužel nenajdete. Před 13 až 11 lety, to jsem na všech obydlených ostrovech bývalá sama. Jak to objevili batůžkáři, je konec. Fodhdhoo je absolutní unikát. V případě zájmu rezervace Fodhdhoo na příště nás neváhejte kontaktovat. Ať se daří."

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page